По-малките се оказаха по-честни – преписвачи има при зрелостниците 22.05 | 12:37

Трима се пробваха да препишат от GSM на матурата по български език и литература. Седмокласниците не са правили нарушения

От iNews.bg

Трима зрелостници са били хванати да преписват на матурата по български език и литература. Това обяви министърът на образованието и науката проф. Анелия Клисарова, цитирана от БТА. Двама от уличените в преписване са от София-град и един от София-област. За сметка на по-големите, при седмокласниците, които вчера държаха изпит от националното външно оценяване, няма информация за нарушения. Общо над 110 хиляди ученици са се явили на препитването по български език и литература в цялата страна.

Единствено в Пловдив е била забелязана техническа грешка на държавния зрелостен изпит, при която ученици са получили по-малко задачи от теста.

"Имаше един по-неприятен случай в Пловдив с техническа грешка при разпечатването на теста, но зрелостниците въобще не са ощетени, защото веднага е констатирана грешката и са предприети мерки", коментира министър Клисарова. Тя отбеляза, че времето на тези ученици за изпита е било удължено с още 15 минути и те са участвали в матурата, както всички останали зрелостници не са ощетени. "Все пак аз искам от директора на училището в Пловдив писмени обяснения защо е била допусната тази грешка", заяви министърът.

Водещи

Най-четени