По южното Черноморие пропищяха от изпечен измамник, който краде пари по изпипана схема 24.07 | 11:42

Асан се представял за Асен, търсил работа, обикалял магазините и обирал служителите

От iNews.bg

Синеок измамник от Плевен обикаля магазините в Обзор, Несебър и Слънчев бряг и обира служителите им. Русокосият мъж се представя за Асен, но името му е Асан, каза пред камерата на Нова телевизия управителката на магазин за сувенири в Обзор Лидия Илиева.

Измамникът си търсил работа. Той обикалял магазините по Южното Черноморие и обирал служителите. През почивните дни Асан потърсил работа в магазин в Обзор. 

"Изглежда видимо на около 20 години, разказа ни че е живял много години в Русия, че знае перфектно 5 езика, което беше плюс за него да бъде назначен. В неделя дойде да се запознае с колегите, да го обучим и да види дали това ще му хареса и евентуално в понеделник да бъде назначен”, заяви Лидия Илиева.

Момчето обаче не чакало назначение. Започва да действа още преди да получи работата - докато е настанен в стая с бъдещия си колега Пламен. 

"Трябваше аз да го обуча тъй като бях на смяна. Сутринта, когато се събудих погледнах, че вратата беше отворена, него го нямаше и първата ми мисъл беше да си погледна портфейла. В него нямаше никакви пари”, каза потърпевшият Пламен Иванов.

Изчезнала заплатата, която Пламен получил преди ден. С нея офейкал и мистериозният Асен.

Първоначално новият продавач-консултант не се сторил подозрителен на Пламен и колегите му. Когато връщат лентата назад обаче всичко подсказвало, че става дума за измамник. 

"Питаше ме за часовника ми дали е скъпа марка, освен това дали спя дълбоко, за да не ме будел. След кражбата навързах нещата. Говореше малко несвързано, някои думи ги бъркаше”, допълни Пламен Иванов.

Пред бъдещите си колеги разказвал, че е работил в Русия и Чехия като сервитьор. След което започнал работа и по Черноморието.

"Каза, че работил първо в Несебър, после в Слънчев бряг, където напуснал, а багажът му останал в колата на негов приятел. Нямал телефон", разказва Емил Кирилов.

"Изглежда на около 20-21 години, русоляв, със сини очи”, добавя Пламен.

Сега за Асен напомнят само кадрите, заснети от охранителните камери в магазина. Те се предоставени и на полицията. Управителят на обекта публикува снимка с лицето на момчето и в социалните мрежи. Измамените се оказват много – по цялото Черноморие.

"От записите не може да се докаже, че е крал, но липсва сума и от оборота", каза Лидия Илиева.

"Всъщност обаче се оказа, че не е Асен, а Асан. Разбрахме, че е от Плевен, работил в Несебър, Слънчев бряг, а ситуацията е същата, както при нас. Назначават го някъде на работа, обира колегите си и изчезва. Говорим за голям измамник. Следващите трябва да се пазят. Подали сме сигнал в полицията и в момента се издирва”, предупреди тя.

От полицията в Несебър съобщиха, че по случая вече е образувано досъдебно производство.

Водещи

Най-четени