Повдигнаха обвинение на Бат Сали за хулиганство 16.08 | 15:42

Софийска градска прокуратура привлече като обвиняем депутата от ДПС Александър

От iNews.bg

Софийска градска прокуратура привлече като обвиняем депутата от ДПС Александър Методиев, по-известен като Бат Сали. Повдигнати са му две обвинения – за хулиганство и за противозаконно възпрепятстване на орган на властта да изпълни задълженията си, предаде БГНЕС.

Припомняме, че през юли главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане на имунитета на Методиев заради разправа с органите на реда и отправени заплахи към полицаите, че ще ги уволни.

Около 16.10 часа на 1 май 2015 г., управлявайки лек автомобил, Методиев влязъл в град Костенец. На място, забранено за изпреварване, той извършил непозволена маневра – т. нар."тройно изпреварване". Намиращ се в този район полицейски служител незабавно му сигнализирал със стоп-палка да спре. Вместо това обаче Бат Сали помахал с ръка на униформените, увеличил скоростта и ги подминал, припомнят от прокуратурата.

Минути по-късно на същото място полицаите спрели за проверка микробус. Един от мъжете, който се возел в него, нямал документи за самоличност и бил поканен да се качи в полицейския автомобил, за да му бъде съставен акт. Тогава друг от возещите се в микробуса се обадил по телефона на депутата Методиев и го уведомил за случващото се.

Скоро след това Бат Сали се върнал на мястото и започнал с груб тон да иска обяснения от полицаите защо съставят акт на "неговите хора". После посъветвал нарушителя да не подписва акта, както се и случило. Методиев извадил картата си на народен представител, започнал да я размахва пред полицаите и да афишира високото си обществено положение.

След като осъзнал, че и по този начин няма да въздейства върху полицаите да не съставят акт на нарушителя, Бат Сали започнал да се държи грубо и цинично с тях. Той поискал от служителите на МВР отчет за цялата им дейност по време на дежурството. След това заплашил полицаите, че ще ги уволни и "след три дни ще се видят вече цивилни".

Спрямо обвиняемия Александър Методиев е взета мярка за неотклонение "Подписка". Разследването по случая продължава, посочват от обвинението.

Водещи

Най-четени