Повдигнаха обвинения срещу заподозрените за убийството на Петя 07.03 | 17:05

Единият задържан опитал да запали друго момиче миналата година

От Христина Рафаилова

Софийска градска прокуратура е повдигнала обвинения за умишлено убийство на двамата задържани за смъртта на Петя Тодорова, съобщава dariknews.

За подобно престъпление законът предвижда 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотна присъда, без право на замяна.

От държавното обвинение ще внесат в края на седмицата искане за постоянен арест на Михаил Миков и Емил Азов.

Двамата обвинени са хвърлили Петя в шахтата жива, след като я ритали, удряли с дървета и я душили. Тялото на жената беше намерено именно в шахтата, намираща се в местността на "Смърдана" в района на столичния квартал "Западен парк".

Жертвата е била бременна, като е твърдяла, че е детето е от Емил. Убитата е била в интимни отношения и с другия обвиняем.

Според разследващите между тримата е нямало ревност. Емил е от ромски произход и е приятел с Михаил. Двамата са планирали убийството на Петя. В рамките на разследването беше потвърдена първоначалната теза, че мотивът за жестокото убийство е нероденото бебе на жената.

Решението за убийството било взето, след като миналата неделя Петя съобщила на предполагаемия баща, че е бременна.

Според данни на разследващите Емил е имал подобни прояви и с други свои приятелки. През 2012 година се опитал да подпали друга своя 17-годишна любима. Това се случило на същото място, където е бил открит трупа на Петя.

Тогава момичето е било спасено от Михаил, който попречил на приятелят си да я нарани. Емил бил ядосан, че девойката искала да скъса с него.

Срещу него няма повдигнати обвинения, тъй като нямало достатъчно доказателства.

Водещи

Най-четени