Повече дивеч за ловците в последните години 03.10 | 15:08
При отделните видове ръстът е между 8 и 12%, отчитат от националното сдружение
В последните години е регистрирано увеличение при дивечовите животни в България. Според Иван Петков от УС на Националното сдружение на ловците и риболовците, при отделните видове увеличението е между 8 и 12%.
''Това е един колективен лов, който носи много емоция и успеха, обикновено се пада на един човек, но зависи от всички. Той зависи още от дисциплината, самата организация и грижите, които са положили ловците през неловния сезон, за да запазят и съхранят дивеча, за да има какво да ловуваме", посочи той при откриването на ловния сезон.
Ловците се хвалят с големи успехи в стопанисването на дивеча в Тетевен, Ловеч, Троян, Севлиево, Габрово и Велико Търново.
"За миналата година първенци отново бяха Троян с над 1200 диви свине, след това са Ловеч с около 1100 отстреляни диви свине'', поясни още Иван Петков, цитиран от "Фокус".
Водещи
-
Подаръци в коледни чорапи – така семействата на новородените в русенската болница „Канев“ ще посрещнат рожбите си
Тази традиция в здравното заведение спазват вече от няколко години по време на коледните...
25.12 | 10:27
-
Безплатни празнични обиколки с ретро „Коледен автобус“ в София
Линията ще се движи в почивните дни на 26 и 28 декември и ще предлага празнични обиколки с...
25.12 | 10:15
-
Политици поздравиха българите за Рождество Христово
Премиерът в оставка Росен Желязков
25.12 | 09:59
-
Дъжд и сняг на Коледа: До 14 см нова снежна покривка в планините
Минималните температури в празничния ден ще бъдат от 2 до 7 градуса, по Черноморието - до 8...
25.12 | 09:45
Най-четени
-
Честито Рождество Христово!
На трапезата се слага пита, баница, пача, печен дроб, пастърма със зеле, свинско с праз,...
25.12 | 08:59
-
Дъжд и сняг на Коледа: До 14 см нова снежна покривка в планините
Минималните температури в празничния ден ще бъдат от 2 до 7 градуса, по Черноморието - до 8...
25.12 | 09:45
-
Какви ястия трябва да присъстват на коледната трапеза
Безспорно свинските пържоли са една добра идея за част от коледното меню.
25.12 | 09:15