Погребват Алекс от Поморие в неделя 12.04 | 19:00

Атанаска направила пълни самопризнания за убийството и остава в ареста

От iNews.bg

8-годишната Александра Тодорова от Поморие, която бе удушена от 43-годишна съседка Атанаска Георгиева, ще бъде погребана утре. Георгиева остава в ареста, след като е направила пълни самопризнания пред криминалисти от областната дирекция на МВР в Бургас.

Не се е наложило тя да бъде поставяна на детектор на лъжата, тъй като след няколкочасова работа с криминалистите сама ги е отвела до мястото, в което скрила трупа на детето.

Първокласничката бе открита мъртва под леглото на Атанаска в квартирата й, която се намира един етаж по-високо от жилището на момиченцето.

"Атанаска съм я виждал два-три пъти като сме се разминавали по стълбите. Не я познавам, но съм сигурен, че тя не е убила детето ми сама. Със сигурност майка й Светла е била с нея", сподели бащата на детето Веселин Тодоров-Германеца.

"Каквото и наказание да получи убийцата, дъщеря ми няма да се върне. Няма кой да върне и здравето на жена ми, съсипана е", сподели бащата, цитиран от в. "24 часа".

Няма следи, които показват, че детето е бито, малтретирано или удряно, разкриха запознати с резултатите от аутопсията. Обикновено хората бъркат послесмъртни петна с кръвонасядания от удари, смятат специалисти. При аутопсията внимателно е огледана всяка част от тялото на невръстната жертва, кръвонасядания не са открити дори около врата.

Запознати със случая лансират версия, различна от тази на близките - според тях детето по някакви причини е убедено да се качи в стаята на Атанаска. Там изненадващо върху главата му е нахлузена найлонова торбичка. Тя е била с малък обем, т.е. с оскъден запас от кислород, няколко секунди са били достатъчни момиченцето да бъде омаломощено, то напрактика не е имало възможност да се съпротивлява, смятат експерти.

 

Според аутопсията няма следи от влачене по тялото, нито охлузвания, с изключение на малко охлузване по едното коляно.

Водещи

Най-четени