Поддръжник на Бат Сали: Той ще оправи махалата, стига с тия българи! 07.11 | 12:25

Друг член на малцинството обаче усеща, че Методиев не е "циганският Мартин Лутър Кинг"

От Филипа Тодева

Членовете на малцинството в Самоков и Кюстендил не наричат себе си роми. И ако едни се радват на това, че Александър Методиев – Бат Сали, е избран за депутат, други не са такива оптимисти, показа репортаж на TV7.

"Добре е, че ще има циганин от малцинството в парламента", казва един член на ромската общност. Друг обаче са наясно, че: "Циганите няма да имат скоро Мартин Лутър Кинг, бате, Сали е само пешка".

Месец след изборите ликът на Методиев присъства почти навсякъде в ромската махала в Самоков. Там голяма част от ромите са горди със своя депутат.

"Радваме се, все пак имаме някакви права тук в махалата. Радваме се, че той е при нас, понеже ни снабдява с ток", казва мъж от самоковската ромска махала. Негова съгражданка от същия етнос споделя, че не знае името на Бат Сали, но изтъква, че е много добър.

Ромите не вярват, че Бат Сали е сниман със скъпо кожено палто и големи златни накити. Когато журналистът им я показва, те я късат и казват, че е фалшива.

Един от поддръжниците на ромския бос дори заявява, че той ще стане президент. Подобно е мнението и на ромите в Кюстендил, според голяма част от ромите Бат Сали ги защитава.

Изненадващо на жител на махалата в Кюстендил: "Може би той да оправи нещо в махалата. Стига с тия българи! Вече ми писна!"

Водещи

Най-четени