Подпалвачите на коли отново напомниха за себе си 26.02 | 10:42

6 автомобила са били подпалени в различни части на страната

От Кремена Бедерева

Audi А8 изгоря напълно около 3 часа тази нощ на улица "Христо Попович" в морската столица, съобщава агенция "Булфото". Колата очевидно е запалена умишлено. Пострадала е паркирана в съседство кола.

Два автомобила пък са горели в Чирпан и Стара Загора тази нощ, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Стара Загора.

Вчера около 21.45 ч. в Районно управление "Полиция" - Чирпан е получено съобщение от 38-годишен мъж от с. Свобода, общ. Чирпан, за това, че ползваният от него микробус Ford Transit , с пловдивска регистрация, паркиран пред двора на къщата му на ул. "Първи май" № 8 в с. Свобода, е запален.

От пожара са унищожени половината предно панорамно стъкло, дясното външно огледало за обратно виждане и дясната половина от арматурното табло. Огънят е потушен от мъжа и негови роднини. Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване от служители на Районно управление "Полиция" - Чирпан.

Тази нощ около 03.11 ч. в Първо Районно управление "Полиция" - Стара Загора е получено съобщение за горящ лек автомобил Lexus 200, със старозагорска регистрация, паркиран до магазин на старозагорската улица "Иван Вазов".

Установено е, че лекият автомобил е ползван от 21-годишна старозагорка, като вследствие на инцидента е изгоряла предната част на автомобила. Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване от служители на Първо Районно управление "Полиция" - Стара Загора.

Лек автомобил е горял и в Бургас тази нощ, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас. Около 02.10 ч. тази нощ в Пето Районно управление "Полиция" - Бургас е получено съобщение за горящ лек автомобил Mercedes S 350 D", с бургаска регистрация, собственост на 32 годишен бургазлия, паркиран до бл. 51 в к-с "Изгрев".

Пожарът е потушен от четирима огнеборци и един противопожарен автомобил. Напълно е изгоряла предната част на автомобила. Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети е в процес на установяване. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление "Полиция" - Бургас.

Два автомобила изгоряха в Казанлък. Около 2,45 часа е подаден сигнал в районното полицейско управление за два горящи автомобила при блок 111 в източния квартал на Казанлък, който се намира на около 150 м от пожарната служба.

Дошлите минути след сигнала пожарникари са успели да спасят втория автомобил Peugeot, на който леко е обгоряла само задната дясна част. Докато на първия автомобил BMW, от който е тръгнал огънят, е изгорял напълно двигателния отсек, двете предни гуми и цялата лява част. Пожарът се прехвърлил от BMW-то на другия автомобил, бил е умишлен и целта му очевидно е била BMW-то.

iNews припомня, че палежите на автомобили през декември и януари доведоха до щети по над 60 леки коли. В София бяха задържани и двама заподозрени за палежи - Владислав Николов - Куката и Юлиян Ковачки. Куката беше освободен от съда с най-леката мярка за неотклонение - "подписка". В столицата МВР дори направи специализирана операция и задържа 63-ма души за проверка.

Заради масовите палежи вътрешният министър Цветан Цветанов предложи мерки като криминализиране на пренасянето на бензин в туба, но те не бяха одобрени.

 

Водещи

Най-четени