Пожар изпепели дискотека в Сандански 09.04 | 15:42

При инцидента няма пострадали хора, тъй като заведението е било затворено

От Цанка Донкова

Криминалисти от Благоевград отпътуваха спешно за Сандански, за да помогнат в разследването на пожара на един от най-хитовите нощни клубове в Сандански, съобщава регионалният сайт Struma.com.

Дискотеката "Massa" се намира в комплекс Медите. Сигналът за пламъците е подаден малко след 7 часа сутринта. По това време заведението е било затворено и не е имало хора. Плътно затворените врати и прозорци са спрели достъпа на кислород и са ограничили пожара, коментираха огнеборци. Районът на пожара е отцепен и експертите правят оглед.

Първоначалната версия бе, че пожарът е умишлен, тя не е отпаднала обаче се пропуква тъй като часът на запалването не е стандартен при подобни престъпления. Дискотеката е пламнала малко след 6 часа тази сутрин, което кара криминалистите да търсят и версията за пожар вследствие на късо съединение в дискотеката. За инцидента е уведомен собственика на "Медите" Арбен Караджа.

Според санданчани, Караджа ще възстанови заведението си за по-малко от седмица, тъй като възможностите му са големи. Никой в града не вярва, че пожарът е случаен. Твърдят, че дискотеката е била най-посещаваната в Сандански, така че по скоро е запалена. Тази сутрин, когато огънят пламнал и бил усетен от клиенти и персонал, никой от първите пристигнали на мястото не за забелязали нещо странно. Така, че твърде вероятно е и версията за пожар вследствие на късо съединение да е основната.

Водещи

Най-четени