Пожарникарите също ще протестират за по-високи заплати 22.11 | 13:13

Полицаите вече обявиха, че до дни излизат на улицата

От iNews.bg

Пожарникарите излизат на протест, ако няма промени в бюджета на МВР за 2017 г., които да им подсигурят по-високи заплати. Това съобщи по БНР председателят на синдикат "Огнеборец" Венцислав Станков.

Според него трябва да се увеличат възнагражденията на всички служители на МВР, но в предложения бюджет са следващата година "такова нещо изобщо не е помислено".

"Ще внесем предложения за повишаването на заплатите за огнеборците и ако не се вземат под внимание в комисията при гласуването на второ четене на законопроекта, тогава естествено, че нямаме друг изход, освен да организираме протест", предупреди Станков.

Припомняме, че преди две седмици най-големият полицейски профсъюз - Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР), също обяви готовност за национален протест, ако до седем дни ръководството на МВР не се срещне с тях за обсъждане на проблем със заплащането на извънреден труд и отчитането на изработеното на служителите на смени.

До такава среща обаче така и не се стигна и служителите на реда съобщиха, че излизат на протест на 26 ноември или 3 декември.

Водещи

Най-четени