Поклонението пред Ваньо Танов ще е в Русе 01.03 | 13:21

„Най-голямата му сила беше в това, че водеше всички битки в рамките на закона“, заяви Симеон Дянков

От iNews.bg

Поклонението пред Ваньо Танов ще се състои на 2 март, сряда, от 11:00 часа, във фоайето на Доходното здание в гр. Русе, площад "Свобода" № 4. Това съобщиха от Агенция "Митници".

Колегите на Танов пишат, че агенцията е загубила човека, който до последния си ден отстоявал безусловно върховенството на закона и безкомпромисно се борил за него.

"За него справедливостта и куражът да я отстоява бяха всичко. Ваньо Танов посвети живота си на тази битка, която превърна в кауза.

Ваньо Танов беше мъж на честта. Той започна трудната битка за достойнството на митническата администрация. В тази битка имаше и победи, и поражения. Но никога компромиси с принципите и закона. Танов водеше сражения на полето на честта. И там той спечели всички тежки битки", се казва още в съобщението.

За Танов се изказа и бившият финансов министър Симеон Дянков.

"В следващите дни ще се говори и пише много за Ваньо Танов. За безкомпромисната му битка с контрабандата. За големите му успехи в събираемостта. За това, че създаде модерна организация в митниците. За това, че се опълчи срещу олигарсите и успя да прокара наредбите за измервателните уреди. И всичко е точно така", каза Дянков, цитиран от в. "24 часа".

Според него най-голямата сила на Ваньо Танов е била в това, че е водил всички битки в рамките на закона. "Той беше успешен полицай в миналото, но полицейщината му бе напълно чужда. Познаваше добре нейния механизъм и какви са тежките й последици. И не се съблазняваше да използва силата на репресивната власт", каза още Дянков.

Водещи

Най-четени