Полезно за вас 31.07 | 07:12

Ето каква е пътната обстановка в страната

От Мая Александрова

Във връзка с настъпването на активния почивен сезон и с цел осигуряване на по-висока безопасност, ще се ограничава движението по участъци от републиканската пътна мрежа на тежкотоварни автомобили над 12 тона (включително ремаркета и полуремаркета), селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника за официалните празнични дни и дните петък и неделя:
1) за периода от 22 юли до 15 септември вкл. за дните: петък – от 18:00 часа до 21:00 часа и неделя – от 14:00 часа до 20:00 часа;
2) целогодишно за периода на официалните празници: последния работен ден преди празници – от 18:00 часа до 21:00 часа и последния почивен /празничен/ ден – от 14:00 часа до 20:00 часа.
Ограниченията важат само по участъците от републиканската пътна мрежа, както следва:

Всички Автомагистрали;
Пътища І-ви клас в участъци:
Път I-1 – Видин до с. Ребърково;
Път I-1 – Ботевград до етапна връзка на ЛОТ 1 на АМ "Струма” при п.в. Дупница север;
Път І-2;
Път І-3;
Път І-4;
Път I-5 – Русе-Велико Търново-ГКПП "Маказа”;
Път І-6;
Път І-7;
Път I-8 – ГКПП "Калотина”-Пловдив;
Път І-8 – Харманли-ГКПП "Капитан Андрееево”;
Път I-9 – Дуранкулак-Варна;
Път I-9 – Бургас-Малко Търново;
Пътища ІІ-ри клас в участъците:
Път II-55 – Дебелец-Гурково;
Път II-86 – Пловдив-Смолян;
Път II-19 – Симитли-Гоце Делчев;
Път II-18 – Околовръстен път София;
Път II-29 – Добрич-граница Румъния;

Забраната се отнася за всички периоди, в които е определен повече от един почивен или празничен ден.
Забраната не важи за моторни превозни средства, които извършват превози на опасни товари (ADR), живи животни, бързо развалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим.
При установена или отпаднала необходимост списъкът на участъците от РПМ може да бъде изменян.

Състояние на автомагистралите:

АМ "Тракия":
Област Пазарджик: Във връзка с извършване на ремонтно-възстановителни работи на виадукт при км 67+027 движението на МПС по виадукта ще се извършва по следния начин:
- посока София – Бургас: няма ограничения.
- посока Бургас – София: затворена е за движение аварийната лента; движението се извършва в изпреварваща и активна/интензивна лента; въведено ограничение на скоростта: 60 км/час;областПловдив: На 25.07.2014 г. от 10.00 часа до 12.00 часа на км 155-ти, посока Бургас временно се отбива движението на МПС в едната лента, с ограничение на допустимата скорост; област Ст. Загора: На 25.07.2014 г. ще се извърши ремонтна дейност на асфалтовата настилка в участъка от км 174+000 до км 208+094 – дясно платно. По време на работата движението ще се пренасочва от активната в изпреварващата лента.

АМ "Хемус":
Област София: Виадукт "Бебреш” при км 30+874 – въвеждане на реверсивно движение в лявото платно за движение както следва:
Считано от 16:00 часа всеки петък до 10:00 часа на всяка неделя ще бъдат осигурени две ленти за движение в посока София-Варна и една лента за движение в посока Варна-София.
Всяка неделя от 10:00 часа до 10.00 часа на всеки понеделник ще бъдат осигурени две ленти за движение в посока Варна-София и една лента в посока София-Варна. Срок до 01.08.2014 г.; Въвежда се временна организация и безопасност на движението за обект: "Изпълнение втори етап на ремонтно-възстановителни работи на виадукт "Бебреш” при км 30+874 /дясно платно/. Движението на МПС се извършва двупосочно в лявото платно. Ремонтно-възстановителните работи по втория етап следва да приключат до 01.08.2014 г.; ОПУ София препоръчва в предпразничните дни и в последния празничен ден, пътуващите в посока Враца, Монтана, Видин с цел да избегнат евентуалното задръстване в този магистрален участък да ползват път ІІ-16 /(Мездра- Ботевград) – Ребърково- Елисейна- Своге- ок.п. София/ и път ІІ-81 /ок.п.София - Петрохан-о.п. Берковица-Благово-о.п. Монтана-Лом; На 25.07.2014 г. в светлата част на деня ще бъде ограничено движението от км 26+300 до км 29+000 ляво платно в посока София, ще се извършват ремонтни работи на настилката. Движението на МПС ще се осъществява в една лента;на 28.07.2014 г. в светлата част на деня ще бъде ограничено движението от км 25+000 до км 30+000 ляво платно /посока София/, ще се извършват подвижни ремонтни работи. Движението на МПС ще се осъществява в 1/ една/ лента .

АМ "Люлин":
Област София: Поради извършване на аварийно-ремонтни работи е ограничено движението на МПС в активна дясна лента на първи тунел в посока София-Перник. Движението на МПС е пренасочено в изпреварващата лента; ограничено движението на МПС в активна дясна лента в лявата тръба на първи тунел посока Перник-София поради извършване на аварийно-ремонтни работи. Движението на МПС е пренасочено в изпреварващата лента; поради извършване на аварийно-ремонтни работи в дясна тръба на трети тунел посока София-Перник се ограничава движението на МПС в изпреварващата лента, като движението на МПС се пренасочва в активната лента.
АМ "Марица”:
Няма ремонтни дейности.

АМ "Черно море":
Няма ремонтни дейности.

ВЪВЕДЕНИ ОГРАНИЧЕНИЯ ПРЕЗ ПРОХОДИТЕ:

- "Златишки” - затворен за всички МПС;
- "Върбишки” - затворен за всички МПС;
- "Предела”- отворен за всички МПС;
- "Печинско” - отворен за всички МПС;
- "Пампорово” – отворен за всички МПС;
- "Рожен” – отворен за всички МПС;
- "Котленски” - отворен за всички МПС;
- "Обзорски” – отворен за всички МПС;
- "Републиката” - отворен за всички МПС;
- "Ришки” – отворен за всички МПС;
- "Превала – отворен за всички МПС;
- "Троянски” – отворен за всички МПС;
- "Петрохан” - отворен за всички МПС;
- "Твърдишки” - забранено е движението на МПС над 10 т;
- "Дюлински” - затворен е движението на товарни МПС;
- "Айтоски” – забранено е движението на МПС над 20 т;
- "Шипка” - Забранено е движението на моторни превозни средства, предназначени за превоз на товари, с технически допустима максимална маса над 12 тона от категория N3 и ремаркета, включително полуремаркета от категория О4 - пътни превозни средства с технически допустима максимална маса над 10 тона до 31.03.2015 г;
- "Вратник” - забранено е движението на МПС над 10 т.

Водещи

Най-четени