Полиграфическият комбинат опустява 08.08 | 17:20

Вестниците оттам се изнасят, Венелина Гочева щяла да продава сградата

От iNews.bg

Емблемата на българското вестникарство – Полиграфическият комбинат в София, ще опустее. Двата доскоро най-големи вестника у нас – "Труд" и "24 часа", по непотвърдена информация ще напуснат сградата.

Заедно с тях сградата ще опразнят и другите издания на Вестникарска група България – седмичника "168 часа", който навремето беше емблема на демократичния печат, Книгоиздателство "Труд", вестниците "България днес", "Жълт труд" и списанията на групата.

Само преди дни Венелина Гочева окончателно придоби собствеността върху изданията, след като прокуратурата вдигна запора на дяловете на предишния съсобственик на вестниците Любомир Павлов.

Очаква се вестник "24 часа" да бъде преместен до летището, а новият главен редактор на вестник "Труд" Петьо Блъсков – да го премести в сградата на социалистическия музей до КАТ при другото си издание – в. "Репортер".

Отдавна се говори, че Венелина Гочева възнамерява да продаде култовата сграда на "Цариградско шосе" №47, която служи за обезпечение по голям кредит. Все още няма потвърждение за сделка, но екипите на всички издания са информирани за преместването. То ще е най-вероятно през септември.

В комбината остават печатницата и наемателите в по-малкото крило, откъм БТА. Луксозната офис част откъм улица "Ракитин" е с други собственици и промяна там няма, а дейността на наемателите не е свързана с медийния бизнес.

Водещи

Най-четени