Политиката на социалистите ще осигури работа и добро заплащане 28.03 | 21:10

Листата на БСП за европейските избори е престижна, смята Пантев

От iNews.bg

"Важно е Мартин Шулц да бъде избран за председател на Европейската комисия" Това заяви в Асеновград лидерът на социалистите Сергей Станишев, съобщава агенция "Фокус".

Според Станишев, само тогава ще има равноправно отношение към всички страни, и в частност към България. "Това дали Шулц ще бъда начело на ЕК, също зависи от резултатите на евроизборите", поясни Станишев. По думите му, през последните години социалистите в Европа са набрали сили. От четири, социалистите председатели на комисии в Европейския парламент, са вече 12. Хората искат работа и добро заплащане, за да живеят нормално, това ще го осигури политиката на социалистите, затова е важно да спечелят, каза Станишев.

Ще бъдат поискани повече пари по програмата за младежка заетост, защото е важно младите хора да работят. Според него, през последните години сме имали репресивна държава, превзета и обсебена от ГЕРБ. Сега се налага да се гради отново, при много силна съпротива.

В същото време проф. Андрей Пантев, кандидат за евродепутат от КБ посочи, че листата на БСП за европейските избори е престижна, съставена от личности, почтени към отечеството, към социалната идея, към принципа за справедливост и солидарност.

"Залогът е голям – да не допуснем връщането на борисовщината", подчерта той и сравни настоящото с предишното управление като посочи практически примери за свършеното.

Захари Георгиев пък обобщи, че за 10 месеца кабинетът Орешарски е направил много повече за хората и бизнеса, отколкото ГЕРБ за три години и половина.

Водещи

Най-четени