Политиците и първите мъже в държавата с пожелания за Великден (ОБНОВЕНА) 02.05 | 13:40

Премиерът в оставка Бойко Борисов заяви, че Христовото Възкресение е най-великото събитие в историята на християнството

От iNews.bg

Политиците и първите мъже в държавата отправиха своите пожелания към българите за светлия празник Възкресение Христово.

Президентът Румен Радев посочи, че за всеки Възкресението е лично изживяване, което възражда духа и носи надежда за повече светлина в мислите и делата ни. "За нашия народ отбелязването на Възкресението единява традициите на рода и ценностите на вярата. В този светъл за православната вяра ден пожелавам здраве, мир и благополучие във всеки български дом", написа той във Facebook.

Премиерът в оставка Бойко Борисов заяви, че Христовото Възкресение е най-великото събитие в историята на християнството и пожела Божията благодат донесе в домовете ни здраве и мир, а мъдростта ни води във всяко наше решение. В посланието си той спомена и тежката изминала година в условия на пандемия, като посочи, че няма трудност, която българите да не могат да преодолеят. Борисов не пропусна и икономическата и политическата криза. "Ако не се вразумим, ще платим висока цена за политическите авантюри", коментира той.

Мая Манолова от "Изправи се! Мутри вън!" публикува снимки със своя внук и традиционната за Великден борба с боядисания яйца. "Да си пожелаем на днешния ден да възродим силата си и със себеотрицание да се изправим срещу неправдите в живота ни", написа тя.

В този най-светъл ден на великата победа на живота кметът на София Йорданка Фандъкова пожела от сърце здраве, радост и благоденствие. "С обич и търпение да търсим истината; да не оставяме да ни подвеждат и водят многословията на егоизма и злобата на деня; да утвърждаваме доброто с мъдрост и светли да бъдат дните и делата ни", написа тя.

Лидерът на "Републиканци за България" Цветан Цветанов пожела да бъдем здрави, благословени и по-добри хора. "Нека Възкресението да ни води по верния път.  На вас и семействата ви желая благополучие. Нека има мир и любов в сърцата ни", посочи той.

Главният прокурор Иван Гешев пък поздрави чрез Twitter българите с песента на група "Епизод" – "Последен марш".

 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова пожела мир и благодат за българската земя. "Пожелавам ви любов в сърцето и топлина в дома. Разбирателството помежду ни да донесе добруване за всички", заяви тя.

Водещи

Най-четени