Политическата сцена в България е като плаващи пясъци, заяви Николай Денков 13.07 | 13:30

Планът на "Продължаваме промяната - Демократична България"

От iNews.bg

Политическата сцена в България е като плаващи пясъци, заяви Николай Денков от "Продължаваме промяната - Демократична България" по време на пресконференция. Войната в ДПС, разцепеното БСП и разпадналото се "Величие" допринасят за сериозната нестабилност в парламента.

Процесите в ДПС ще имат сериозни последици и за ГЕРБ, посочи Денков. "Многократно казахме, че там има хора, близко свързани с Пеевски, така че какъв ще бъде изходът във войната между Пеевски и Доган ще има отражение и в ГЕРБ", заяви той. Тези вътрешни конфликти водят до още по-голяма нестабилност в политическата обстановка и създават несигурност относно бъдещето на правителството.

Според Денков, опитите за създаване на стабилно правителство в тази ситуация са почти невъзможни. "Всичко това прави много нестабилна ситуацията и аз мисля, че би било пълна илюзия някой да се опитва да прави стабилно правителство", посочи той. Въпреки трудностите, "Продължаваме промяната - Демократична България" имат план, който цели да постигнат максимално добри резултати в тази тежка политическа среда.

Планът на "Продължаваме промяната - Демократична България"
Денков разкри, че планът ще бъде представен в близките дни и в момента се обсъжда с националните съвети. "Ще го представим заедно в някой от следващите дни", заяви той и уточни, че обсъжданията продължават.

Политическата криза в България е в разгара си, като основните политически партии са изправени пред вътрешни конфликти и разцепления. Войната в ДПС, разцепеното БСП и разпадналото се "Величие" създават нестабилност, която затруднява създаването на стабилно правителство.

Водещи

Най-четени