Политическите сътресения не трябва да струват на България парите от Плана за възстановяване 11.08 | 19:44

Законът за противодействие на корупцията ще претърпи подобрения и промени, след това ще го представим отново, заяви служебният министър на правосъдието Крум Зарков

От iNews

"Приемането на законопроектите зависи от Народното събрание. В плана много от тези закони са заложени да бъдат приети до края на годината и това е заложено, за да може да получим второто плащане от Брюксел. Повечето законопроекти са промени в съществуващи закони, но някои от тях съдържат дълбоки реформи. Планът за възстановяване има за цел да направи реформи във върховенството на закона. Това е голям шанс за България, защото се въртим в кръг от много време. Политическите сътресения не трябва да струват на България парите от плана за възстановяване и устойчивост", това разясни служебният министър на правосъдието Крум Зарков относно плана за възстановяване и устойчивост. 

"Въпросът не е само до това дали има закони, прилагането им е от ключова важност. И в качеството на законите, и в наказателния кодекс има какво да се промени. Проблемът е, че много често тези промени стават, без да бъдат обмислени добре. Качествените закони се правят, когато има достатъчно емпирични данни и достатъчно сериозен анализ. За КПКОНПИ се говореше много, както и за закона за противодействие на корупцията, но накрая нищо не беше свършено. Законът за противодействие на корупцията ще претърпи подобрения и промени, след това ще го представим отново", каза той пред БНТ, цитеран от "24 часа".

Най-четени