Политолог: Валери Симеонов продължава да присъства в кабинета чрез своя най-близък човек обкръжението си 22.11 | 10:15

Предстои да разберем дали това ще бъде актив или негатив, заяви Румяна Коларова

От iNews

Валери Симеонов продължава да присъства в кабинета, номинирайки своя най-близък човек в обкръжението си, а именно Марияна Николова. Това че не е познато политическо лице в случая е от полза. Това не е толкова негативно към този момент, но предстои да разберем дали ще бъде актив или негатив.

Това сподели в сутрешния блок на БНТ политологът Румяна Коларова във връзка с избора на новия вицепремиер Марияна Николова.

,,Депутатската позиция е доста по-подходяща за Валери Симеонов. Слизайки като депутат в парламента, той ще бъде в по-удобна позиция'', посочи Коларова.

Относно една евентуална среща между премиера и държавния глава, Коларова подчерта, че това би било само в полза на българския политически живот.

,,Такива срещи са абсолютно необходими. Става дума за пряка комуникация, липсата на такива срещи е голям минус за българското управление. Ако не лично, поне по телефона да си говорят. В момента имаме напълно скъсана комуникация, за което трябва да се търси причина и в екипа на президента Радев, който изглежда не е опитен в това отношение, или пък може би умишлено го прави с някаква цел'', коментира политологът.

,,Изборът на вицепремиерския пост на Марияна Николова продължава да ми изглежда като една силна екзотика, която показва дефектите на българския политически живот. Не казвам нищо за нея, сигурен съм, че е прекрасен човек, но това по никакъв начин няма да помогне да се тушира политическото и социално напрежение. Даже считам, че ако нещата продължат в това русло, някой ще изиграе ролята на прасето за Коледа'', обясни по темата социологът Кольо Колев.

Според него Волен Сидеров играе за интересите на ДПС чрез скандалите в Обединените патриоти.

,,Разбира се, че е редно да има комуникация между Радев и Борисов, но въпреки всичко конфронтацията между двамата ще продължи и занапред'', заключи Колев.

Водещи

Най-четени