Полицаи и протестиращи обградиха президентството 17.06 | 08:47

На свиканото извънредно заседание на КСНС ще стане ясна датата за предсрочни избори

От Мая Александрова

Засилено полицейско присъствие има пред сградата на президентството, предаде репортер на iNews. Целият параметър около президентството е обграден от полиция.

Не се допускат никакви граждани в близост до институцията. Има няколко десетки протестиращи, които настояват за оставка. Журналистите могат да влизат само с лична карта и пропуск. 

При огражденията, редом до медиите, Десислав Чукалов, Павел Шопов и други представители от партия "Атака" държат плакати с надписи "Избори на 27 юли". Те се намират в близост до протестиращите, разделя ги една лента. 

След броени минути се очаква да започне извънредното заседание на Консултативния съвет за национална сигурност при президента Росен Плевнелиев, на което ще бъде обсъдена актуалната политическа обстановка в страната и набелязване на мерки за излизане от политическата криза.

Очаква се членовете на КСНС да постигнат съгласие относно датата за произвеждане на предсрочни парламентарни избори, неотложните задачи, които предстоят пред парламента и правителството, провеждането на референдум за изборните правила. 

На влизане в президентството мълчание запазиха всички политически лидери – Сергей Станишев, Лютви Местан, Бойко Борисов, премиерът Пламен Орешарски.

Само лидерът на "Атака" Волен Сидеров се спря, за да коментира преди старта на КСНС.

Водещи

Най-четени