Полицаи и спецчасти на ключови места в столицата 04.03 | 12:49

Засега няма информация за провеждана акция, от МВР казват, че са мерки за сигурност

От iNews.bg

Масирано присъствие на полиция, включително и на спецчасти се наблюдава на някои ключови места в столицата от вчера насам. Днес те проверяват района на Централна автогара, Централна жп гара, както и метростанцията в района, съобщава БГНЕС. Вчера пък обект на засиленото присъствие на органите на реда беше столичният кв. Младост и по-конкретно района на пазара, както и метростанция "Европейски съюз”.

Според софиянци, баретите изглеждат внушително, събирайки погледите на минувачите, тъй като носят и автомати. Спецчастите спират на места с микробуси, придружавани и от полицейски коли. Предполага се, че засиленото полицейско присъствие е заради празничните дни.

От МВР още преди два дни съобщиха, че с оглед гарантиране сигурността на гражданите през предстоящите празнични и почивни дни, както и във връзка с масовите прояви по повод Националния празник на България МВР засилва полицейското присъствие и въвежда допълнителни мерки за сигурност в страната. Обръщаме се към гражданите за разбиране при евентуално създадени неудобства във връзка с прилаганите мерки за сигурност, допълват още от МВР.

Водещи

Най-четени