Полицаи пострадаха при преследване на младежи 06.02 | 16:10

Такси удари гонещ заподозрените полицай и избяга

От iNews.bg

Двама полицаи са пострадали при преследване на заподозрени. Единият о униформените е ранен по време на борбата при самия арест. Другият пък е бил ударен от таксиметров автомобил. Вместо да провери дали полицаят има нужда от помощ, шофьорът избягал от местопроизшествието.

Екшънът започнал към 11:30 ч. в района на столичните улици "Опълченска” и "Одрин”. Там патрулиращи полицаи от столичното Трето РПУ забелязали трима младежи със съмнителен вид и поведение. При опит да бъдат проверени, тримата побягнали.

В хода на предприетото преследване, минути по-късно единият от бегълците бил засечен. Той оказал яростна съпротива, което наложило употреба на помощни средства, но при поставяне на белезниците, младежът захапал ръката на полицая. В акцията по задържането на останалите младежи се включили и служители от намиращ се в близост друг полицейски екип. Преследвайки втория от групата младежи, в района на булевардите "Тодор Александров” и "Сливница” единият от униформените бил блъснат от таксиметров автомобил, който напуснал произшествието. Пострадалите служители са откарани за преглед и оказване на медицинска помощ в болнично заведение. Двамата младежи - на 16 и 18 години, са задържани в Трето РПУ. Продължава издирването на третия съучастник, както и установяването на шофьора, избягал от местопроизшествието.

Водещи

Най-четени