Полицаи разбиха незаконен цех за боеприпаси в Пирдоп 08.03 | 17:44

Обискирани са три адреса на един и същи собственик

От iNews.bg

Разкриха незаконен цех за производство на боеприпаси в Пирдоп. Иззети са множество бракониерски ловни трофеи, боеприпаси, незаконни оръжия и др, съобщиха от МВР, предаде БНТ.

При проведена специализирана полицейска операция с участието на служители от секторите за противодействие на криминалната и икономическата престъпност в ОДМВР- София и колегите им от РУ- Пирдоп, е извършено претърсване на два адреса в Пирдоп и един в с. Чавдар, обитавани от 52- годишен мъж.

В мазето на единия имот е открито помещение, пригодено за незаконно производство на боеприпаси и оборудвано със съответните машини за целта.

На друг от проверените адреси са установени 72 ловни трофея- от сръндак, благороден елен, дива коза, муфлон, вълк и елен лопатар, иззети по надлежния ред от служители на Изпълнителна агенция по горите, като на собственика са съставени 11 акта по Закона за лова и опазване на дивеча.

Иззети са също така две незаконни нарезни дългоцевни оръжия, шумозаглушител, затвор за огнестрелно оръжие, 1289 боеприпаса различен калибър, 10 бутилки с черен барут, 2600 капсули.

52-годишният мъж е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 339, ал.1 от НК.

Действията по разследването продължават под наблюдението на районната прокуратура.

Водещи

Най-четени