Полицаите: Няма да отстъпим, искаме повече пари 05.07 | 15:28

Можем да преговаряме за много неща с министър Радев, но парите ни не са сред тях, казват синдикатите

От iNews.bg

Полицаите, чийто протест пред Народното събрание приключи, не възнамеряват да отстъпват от исканията си за увеличение на заплатите. Дори и изказването на вътрешния министър Валентин Радев, че той също смята исканията им за логични, но вариантът е нещата да се случат чак след Нова година не ги успокои. Униформените при всички положения ще продължат да настояват за повече пари.

"Няма да се откажем от исканията си за увеличение на заплатите в МВР още тази година. Не ни устройва това да стане след Нова година", заяви председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) Валентин Попов, цитиран от БГНЕС. "Ако вътрешният министър е казал, че е почти решен проблема ни, би трябвало да е казал откога и с колко ще се увеличат заплатите ни - аз не съм чул такова нещо", каза още Попов.

Но той отбеляза все пак, че министър Радев е прав по определени теми. И по-конкретно, че редица от въпросите подлежат на обсъждане и на преговори. Попов обаче бе категоричен, че увеличението на заплатите не е сред темите, подлежащи на преговори. "В момента не преговаряме, отворени сме за диалог и законът ни задължава да го правим", подчерта Попов.

Според синдикалния лидер служителите на МВР не са съгласни с минималното увеличение на заплатите си, което за тях би било подигравка. "Ако успеем да се уговорим за условия, приемливи и за двете страни, ще прекратим протеста. Но ако не се получи, ще продължим", заяви Попов. На въпрос откъде да дойдат средствата за увеличението на заплатите той отговори, че това не е тяхна работа, но не вярва да няма пари за това, тъй като непрекъснато се говори за повишаването на събираемостта на приходите, към което принос имат и неговите колеги.

Водещи