Полицай от Нови пазар спаси съседка от телефонна измама 08.05 | 17:09

Служителят чул бабата да вика, че пуска парите, изскочил и хванал измамника

От iNews.bg

Служител на Зоналното жандармерийско управление във Варна пресече по щастливо стечение на обстоятелствата опит за телефонна измама  в Нови пазар. Малко преди 15.00 часа на 5 май Пламен Петров, който бил в почивка след нощно дежурство, бил на терасата на семейния апартамент на ул.”Дунав” в Нови пазар, когато чул, че възрастна жена от блока се готви да хвърли пари на някого.

"Като каза "пускам ги", на тревата падна една торбичка. И аз се усъмних, че става въпрос за някаква измама", разказва той. Веднага излязъл и отишъл към хвърлените пари, за да провери кой ще ги вземе.

Полицаят видял, че към пликчето с парите се приближава непознат. Спрял го на място и подал сигнал в полицейското управление в Нови пазар.

Пристигналите криминалисти изяснили самоличността на измамника, който е на 48 години от село Сини вир, община Каолиново.

Междувременно на телефон 112 възрастна жена подала сигнал. Тя казала, че е притеснена, че оказва съдействие на полицията, но вместо униформени полицаи, пред дома й има цивилни.

1907683

Така станало ясно, че мошеници мамят по телефона 83-годишната жена. Тя разказала, че от сутринта мъж, представящ й се по телефона за полицай, я молил да съдейства на полицията да бъдат заловени телефонни измамници.

След многократни обаждания тя се съгласила. За целта трябвало да хвърли всичките си пари през терасата в торбичка, а полицаите щели да заловят измамниците на място.

Жената сложила в найлонова торба 40 банкноти по 50 лв., хвърлила ги през терасата и зачакала полицаите. 

    Подала сигнал на телефон 112, когато видяла пред блока до торбата цивилни мъже, а не униформени. Полицейските служители установили, че в торбата има 2000 лв.

Парите са върнати на жената. При разпита на 48-годишния мъж в полицейското управление той обяснил, че бил нает да вземе парите. Разследването по случая продължава.

Водещи

Най-четени