Полицаят убиец все пак ще лежи в затвора 16.10 | 17:45

Съдът реши, че абсолютната давност на делото не е изтекла

От iNews.bg

Пловдивският апелативен съд не се смили над бившия полицай Никола Ерелийски и го остави да лежи 2-годишната си присъда в затвора.


Това стана 5 дни след като окръжният съдия в града под тепетата Елена Захова отсече, че абсолютната давност не е изтекла. Същото потвърди и колегата й от по-висшата инстанция Христо Крачолов, пише "24 часа".

Ерелийски блъсна пиян и със 124 км/ ч таксиметровия шофьор Радостин Николов на 30 август 2009 г. Месец и половина по-късно той умря от травмите си.

След като научава, че ше лежи в затвора, още същия ден на 22 март 2011 г. Никола Ерелийски хваща самолета и бяга в Англия. Крие се от правосъдието над 7 години. Заловен е едва на 17 август т.г. и е пратен в Пловдивския затвор на 1 октомври.

Според защитата му адвокат Катина Бончева точно на 22 септември е изтекла абсолютната давност и той трябва незабавно да бъде освободен.

"Пловдивският окръжен съд абсолютно законосъобразно е преценил, че не е изтекла давността. Органите на полицията и прокуратурата са проявили изключителна активност за издирването му. Има 34 докладни записки, изтъкна Крачолов.

Решението обаче е окончателно и не подлежи на обжалване.

"Ще обсъдим възможността за подаване на жалба в Европейския съд в Страсбург за нарушаване на Конвенцията за правата на човека", коментира адвокат Катина Бончева.


Водещи

Най-четени