Полицейска блокада в Дупница и Крайници 28.08 | 10:03

Акцията е във връзка с изчезналия Янек Миланов

От iNews.bg

Специализирана операция се провежда тази сутрин в Дупница. От рано полицейска блокада има в квартал "Ценеви”. Жандармерия е завардила входа на парк Рила, съобщава БГНЕС.

Съсредоточени са униформени и пред базата на задържания Васил Капланов – Каплата. Блокирано е и село Крайници.

Именно в това село е засечен джипът на Капланов на 31 юли, когато 43-годишният Янек Миланов се е качил в автомобила. Камери са заснели, че на отиване към селото Капланов управлява джипа, а Янек е на седалката до него. На връщане от селото на камерите Янек не се вижда. Обяснението на Капланов е, че той се е преместил на задната седалка.

В акцията, ръководена от прокуратурата, участват служители на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност”, Националната полиция и отряда за борба с тероризма.

БГНЕС припомня, че 43-годишният жъж от Дупница изчезна на 31 юли. От началото на август Янек е обявен за издирване. Преди няколко дни по разследването беше задържан Васил Капланов – Каплата, който за последно е бил с Янек.

Капланов обаче е задържан за 72 часа, но не е по досъдебното производство за изчезването на Янек, а заради неправилно съхранение на боеприпаси.

Водещи

Най-четени