Полицейската гонка в Пловдив била заради страх от дрегер 19.10 | 14:14

Полицаите гонили 26-годишният Орхан Яшаров

От Цанка Донкова

Екшънът с полицейско преследване в центъра на Пловдив е бил заради страх от дрегер. 26-годишният шофьор Орхан Яшаров, живущ в Аджисан махала, не спрял на стоп палка на полицаите, тъй като се страхувал, че уредът може да му отчете алкохол в кръвта.

Предишната вечер той здраво се почерпил с приятели. При огледа на автомобила му след инцидента не са открити наркотици, съобщава регионалният сайт Marica.bg.

Инцидентът се разигра тази сутрин около 10 часа пред бизнес център. Минути преди това полицаите правили проверки от северната страна на тунела. Когато полицаят подал стоп палка, Яшаров не спрял, а натиснал газта по бул. "Цар Борис Трети Обединител”.

Полицаите тръгнали след него. Гонката продължила по тихи улички. По време на преследването единият от полицаите произвел изстрел и уцелил гумата на автомобила беглец.

Точно пред бизнес центъра двата автомобила се ударили. Mercedes-ът кривнал по странична уличка, където се ударил в паркирана кола, а след това челно в дърво. При удара с Mercedes-а пък патрулната кола навлязла в насрещното и се забила в приближаващ автомобил. След удара Яшаров слязъл от Mercedes и побегнал по уличките зад Военна болница.

Единият от полицаите хукнал след него и го задържал до училище "Душо Хаджидеков”. Яшаров не е криминално проявен. При първоначалния разпит заявил, че не спрял, защото се страхувал от проверката с дрегер.

Междувременно стана ясно, че пострадалият полицай е с травма на главата.

Водещи

Най-четени