Полицейски шеф: Преди престъпниците бяха болни, а сега са нежни души 29.01 | 14:58

Според шефа на СДВР Стефан Кленовски е задържан без използването на прекомерно полицейско насилие

От iNews.bg

Днес (29 януари) в Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) бяха показани записи от задържането на Стефан Кленовски в столичен МОЛ

Според твърденията на шефа на СДВР Валери Йорданов, Кленовски е задържан на 10–15 метра от детския кът, като никой от посетителите нищо не бил разбрал при ареста.

Йорданов посочи, че не било използвано насилие от страна на полицаите, а напротив – жената на задържания била буйствала и заплашвала, както и Кленовски. Задържаният бил казал на полицаите, че "ще ги намери и ще ги убие като излезе от ареста", твърди Йорданов. 

По думите на Йорданов понеже никой от посетителите на МОЛ-а не разбрал, че там и тогава полицията е арестувала Кленовски, имало само четирима свидетели.

Полицията не задържала Кленовски на входа на МОЛ-а, където е имало по-малко хора, защото не е била сигурна откъде ще влезе той.

Очаквало се до 2 седмици проверката по случая да приключи. 

Валери Йорданов твърди, че от 2008 г. има образувано дело срещу Кленовски в друга държава за организирана престъпна група за клониране на банкови карти. В България арестуваният нямал криминално досие. 

"Преди престъпниците бяха болни, а сега са нежни души", каза Йорданов по повод многото оплаквания от полицейско насилие на различни задържани.

Припомняме, че Стефан Кленовски беше задържан с акция тип "полицейски екшън" на 27 януари в The Mall - София.

Горепосочените твърдения са само и единствено твърдения на МВР, които са заинтересована страна в случая, като и самият запис на акцията е направен от МВР. Правим тази уговорка, защото досега не сме били свидетели полицейски фактор да признае, че полицията е упражнила прекомерно насилие при арест.

А думите на полицейския началник Йорданов, че "престъпниците" били станали "нежни души", показват, че МВР и полицията не осъзнават изконния принцип на демократичните режими, а именно - всеки е невинен до доказване на противното, а такива доказателства са оторизирани да генерират само и единствено българските съдилища, ала не и МВР.

Думите на полицейския началник Йорданов са още по-озадачаващи, имайки предвид зачестилите осъдителни присъди срещу България, издадени от Европейския съд по правата на човека - присъди, заклеймяващи полицейския произвол. А Йорданов си позволява тези волности, може би защото солените глоби ги плащаме всички ние - българските данъкоплатци, а не злоупотребилите с власт полицаи.         

Водещи

Най-четени