Полицейските акции срещу търговията с гласове в страната продължават 13.11 | 10:20

Органите на реда проверяват има ли нарушения

От iNews

Часове ни делят от развръзката на политическия пъзел, който така и не успяваме да подредим през последните месеци. Днес е ден за размисъл и всякаква агитация е забранена. В страната и чужбина подготовката за вота тече с пълна сила, а полицейските акции срещу търговията с гласове у нас продължават.

Вчера спецчасти окупираха десетки населени места в страната в опит да открият предизборните нарушения. В благоевградско село имаше два ареста и изземване на списъци с хора, за които се предполага, че контролират вота. Имаше акции и в Сливенско – там в краен квартал полицаи влязоха в хранителни магазини. В Бургаско също имаше засилено присъствие на жандармерия - отново в магазините имаше полиция и разследващи. Счита се, че хора предлагат на пазаруващи на версия да им опрощават средствата като им предлагат да гласуват за даден кандидат. В Буковлък също имаше арести, а в Комарево бяха задържани синът на кмета и самият кмет.

В Сливенско също имаше акции през вчерашния ден. Там бяха задържани трима души.

Тази сутрин спецчасти блокираха централната част на село Градец. Задържана е жена в региона. Тя е направила самопризнания, че е продавала гласове за определена политическа партия за определена политичека партия, като цената е била 100 лв. Разпитите по случая продължават.

Водещи