Полицейските протести продължават 14.03 | 08:51

Довечера демонстрации ще има в Плевен, Пловдив и Гоце Делчев

От iNews.bg

Протестите на полицаи, пожарникари и служителите в затворите продължават и днес. В няколко от големите градове следобед ще бъдат проведени демонстрации срещу одобрените от правителството промени в Закона за МВР. Основните критики на служителите на силовото ведомство са към намаляването на обезщетенията при пенсиониране, макар и те да се отнасят само за новопостъпилите в силовото ведомство, орязването на отпуските и превръщането на пожарното звено в агенция към министерството.

В Плевен от 17:40 ч. пред Областната дирекция на МВР полицейският протест ще е под формата на събрание на открито. В Гоце Делчев от 17:30 ч. тръгва шествие от пл. "Македония” до пл. "Г. Делчев”. В Пловдив полицейски служители се събират в 18 ч. пред Областната дирекция, а след 18:30ч. ще има флашмоб на кръстовището на "Чифте баня", съобщава БГНЕС.

Преди три дни варненските полицаи и колегите им от пожарната и затвора излязоха на протестно шествие във Варна. Това беше и първият от серията очаквани демонстрации срещу реформите в МВР. Наскоро от Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) обявиха, че не са съгласни с приетия от правителството проектозакон и започват предупредителни протести в големите градове на страната. Ако властта не се вслуша в исканията им, ще бъде организиран и нов национален протест.

Най-четени