Полицията издирва свещеник - измамник от Врачанско 08.10 | 20:45

Отец Кирил обещавал на съселяните, че ще ги води на екскурзия

От Теодора Кокаланова

Полицията обяви за издирване свещеник от врачанското село Баница. Местният богослужител събирал средства от жените в селото за екскурзия, но изчезнал с парите.

Когато отец Кирил споделил, че организира екскурзия до Кръстова гора, пенсионерката Цветана Александрова веднага се записала и платила общо 45 лева за себе си и за снаха си.

"Като го гледаш така, изглежда хрисим, едни очи отворил така кротки, като на ягне, и имаш вера в него", споделя ужилената от Отец Кирил, измамил общо двайсетина съселяни.

Мечтата им да напуснат родните ширини, тъй като никога не са излизали от пределите на родината, по всяка вероятност няма да се сбъдне.

Най-много обаче жителите се притесняват, че отецът разполага с личните данни от паспортите им и може да злоупотреби с тях, като изтегли определена парична сума и те му станат поръчители. 

Майката на отец Кирил обяснява, че синът ѝ е на лекции, а той обещава, че ще върне парите. Хората от селото обаче не вярват. По думите им свещенникът обичал да живее като бохем, съобщи bTV. Потърпевшите са дали показания в полицията, която издирва отеца.

 

 

Водещи

Най-четени