Полицията ни съдейства за референдума, ако нямаме документи 17.01 | 14:19

Изгубилите или повредилите личните си карти ще получат удостоверение

От Кремена Бедерева

Звената "Български документи за самоличност" към СДВР и ОДМВР в страната ще оказват съдействие на българските граждани, които желаят да гласуват на референдума, съобщиха от МВР.

В седмицата преди провеждането на националното допитване за ядрената енергетика е създадена организация за гражданите, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи, защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок.

Ще бъде ускорено издаването на документи на хората, които са подали заявления. Тези, които са изгубили или повредили личните си карти пък ще получат удостоверения.

За издаването на удостоверения гражданите лично подават искане в периода от 21 януари до 17.00 ч. на 27 януари 2013 г. в СДВР, ОДМВР и РУ при СДВР/ОДМВР. Удостоверенията се издават след заснемане на лицето на заявителя и снемане на неговия подпис при подаване на заявлението по постоянен адрес за нова лична карта.

Удостоверения може да се издават независимо от обявения постоянен и настоящ адрес. Документът обаче се издава, за да послужи само в деня на референдума – 27 януари 2013 г.

Водещи

Най-четени