Полицията получи множество сигнали за убитото дете край Пасарел 23.03 | 10:14

Въпреки това самоличността на детето все още не е разкрита

От iNews.bg

След като МВР разпространи фоторобот на детето, което беше намерено мъртво в куфар край Пасарел, са постъпили множество сигнали на хора, които искат да съдействат за установяването на самоличността на жертвата, съобщи пред bTV главният секретар на МВР Георги Костов.

Самоличността на детето до момента обаче не е установена, допълни той. Сигналите продължават да се подават и да се проверяват своевременно, обясни Костов. 

Тялото на момчето беше намерено на 20 март в района на село Пасарел в затворен куфар. Детето е на видима възраст около 5 години, с ръст 112 см, тъмно кестенява коса, кафяви очи и светла кожа.

От полицията помолиха всеки, който разполага с информация за дете в неизвестност, отговарящо на описанието да сигнализира на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.

Според криминалните психолози, за да бъде хванат убиецът, трябва да бъде разкрита самоличността на детето.

"Поведението на жертвата в живота е много важно в един такъв процес на правене на такъв профил", това каза пред Нова тв криминалният психолог Емил Пенов.

"Профилът на неизвестния извършител се основава на анализа на причинно-следствените връзки на емоционалното и поведенческо взаимодействие между жертвата и престъпника. От там може да се прецени дали става дума за организирано или неорганизирано престъпление", допълни той.

 

 

Водещи

Най-четени