Полицията установи самоличността на детето в куфара 30.03 | 09:39

Появиха се и версии, че има връзка между убийството и самоубилата се рускиня в Бургас

От iNews.bg

Полицията е установила самоличността на детето, тялото на което беше намерено в куфар до Пасарел. Момченцето е 5-годишно русначе. Според информацията на Нова телевизия бащата се казва Герман Викторович Костин, роден е на 11 май 1964 г. в Русия и е обявен за издирване. По-късно излезе информация, че за майка на детето се счита жената, чиито останки бяха намерени в началото на март край Приморско. Засега от МВР отказват всякакво потвърждение и на тази версия.

Тялото на детето беше намерено преди повече от седмица в куфар край софийското село Пасарел. Детето беше открито голо, увито в синя хавлиена кърпа.

Заподозрян за убийството на момчето е руски гражданин, който живеел на квартира в столичния квартал "Витоша". Апартаментът е собственост на друг руснак, който притежава няколко имота в България.

В момента се изяснява какви са отношенията на заподозрения с намереното дете. За момента е ясно, че той не е баща на детето.

Според разследващите момчето не е от Москва. Те вече са се свързали с негови роднини в Русия.

Появиха се и версии, че има връзка между убийството на детето и самоубилата се рускиня в Бургас, тъй като преди да скочи от балкона на апартамента си тя крещяла нещо за дете, убито  катастрофа и за куфар. 

Извършен е и обиск в сграда в Приморско. Жилището е на мъж с фамилия Герман. Той заедно с българка купуват апартамент там. При обиска са открити играчки, които са дете, отговарящо на възрастта на убитото, но от полицията отново мълчат. 

Водещи

Най-четени