Половин милион лева са нужни на Павел баня след потопа 30.06 | 16:15

Общината е най-сериозно засегната в Старозагорска област

От Теодора Кокаланова

Община Павел баня е най-сериозно засегната в Старозагорска област от наводненията през юни. Щетите са за близо 500 хиляди лева, съобщават от пресцентъра на областната администрация.

Унищожени са 3 жилища, огради на 7 двора и 2 сгради на ферми - частна собственост, на стойност 45 000 лева. Повредени са две подпорни стени и бараж на р. Турийска, както и общинска ограда. Стойността на тези щети надхвърля 11 000 лева.

Комисията от Павел баня е описала и щети на улици от общинската пътна мрежа и тротоари в селата Турия, Осетеново и Александрово за над 435 000 лева. 

Данните ще бъдат представени на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет. Областният управител на Стара Загора Живка Аладжова се ангажира в най-кратки срокове да създаде организация за извършване на всички необходими процедури за навременното осигуряване на целевите средства за засегнатите обекти – частна и общинска собственост, предаде БТА. 

В област Стара Загора няма обявено бедствено положение и към момента няма данни за необходимост от осигуряване на пострадалото население на палатки, одеяла и санитарни материали. 

Водещи

Най-четени