Поляци опитаха да вкарат 50 тона контрабандно гориво през „Дунав мост 2“ 25.05 | 13:13

Митничарите на „Капитан Андреево“ пък са хванали и наркотици и лекарства

От iNews.bg

Поляци са се опитали да внесат нелегално у над 50 тона гориво. То е било разпределено в две автоцистерни, които са се опитали да влязат на наша територия през "Дунав мост 2". Според декларациите те е трябвало да превозват смазочни и очистващи масла. Проверката на митничарите обаче е установила, че поляците карат гориво.

Паралелно с това на ГКПП "Капитан Андреево" е пресечен опит за контрабанда на наркотици. Митничарите там са намерили 7 кг амфетамини в автомобил, който е излизал от страната към Турция. Шофьорът, който е българин, е декларирал, че не носи нищо със себе си. След проверка обаче в колата е бил намерен специално изграден тайник, където е имало пакети с надпис "йодирана сол", но се е оказало, че са амфетамини. Общата им стойност е поне 210 хил. лв.

В обратната посока пък е бил заловен друг българин, опитал се да прекара през "Капитан Андреево" анаболни стероиди. След щателна проверка в личния багаж на мъжа са открити открити 67 вида лекарствени продукта, сред които 70 ампули инжекционен анаболен стероид и 17 писалки с инжекционен разтвор "Genotropin".

Най-четени