Попова за черното тефтерче: Това е много тежък личностен дефицит 18.07 | 14:37

ГЕРБ трябва да се върне в парламента, смята вицепрезидентът

От Десислава Маданска

В случая с тефтера на Филип Златанов става дума за много тежък личностен дефицит или за пошъл властови модел, пошло управление на власт. В момента има производство в прокуратурата, така че нашата работа е да следим как онази институция си върши работата. Това заяви вицепрезидентът Маргарита Попова относно скандалното тефтерче на шефа на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов.

Тя посочи все пак, че вицепрезидентът и президентската институция не правят персонални оценки.

"Добре би било на автори на подобни документи, ако има и други такива, да им се подскаже, че когато някой придобие качеството на обвиняем, трябва да има малко срам и свян, и трябва малко по-малко да приказва. В противен случай всяка приказка, според мен, е доказателство в полза на тезата, че това са пошли властови модели”, каза още Попова.

Вицепрезидентът каза още, че според нея ЕРБ категорично трябва да се върне в парламента.

Относно протестите Попова заяви, че няма информация до момента блокирането на улици и възлови кръстовища да е довело до закъсняване на линейки и смъртни случаи, допълни БТА.

"Ако блокирането на улиците води до закъсняване на линейки и пряка последица от това да са смътни случай, няма как да очаквате да ви дам друг отговор, освен че не е редно", каза Попова.

Тя посочи, че й се иска да види малко по-засилена ролята на премиера.

Според нея диалогът в страната може да се възстанови с общо желание на всички. 

Водещи

Най-четени