Попова зове за кредит на доверие за кабинета "Орешарски" 01.06 | 16:40

Вицепрезидентът убеден, че конфликтите в НС ще затихнат

От Христина Рафаилова

Вицепрезидентът Маргарита Попова призова да бъде даден кредит на доверие на новия кабинет. Тя настоя също така очакванията към премиера Пламен Орешарски и министрите му да бъдат за това, че те ще се мобилизират и ще станат екип, предаде dariknews.bg. Тя посети Плиска.

Попова заяви, че правителството трябва да се обедини около кауза, около приоритети и да се завърти колелото на първия оборот.  Чак след това идвало времето на добронамерената критика към управлението.

Вицепрезидентът каза, че хората като нея, извън Народното събрание, ще настояват за консенсус между отделните парламентарни групи. "Ще се успокоят страстите и нещата ще тръгнат, надявам се, както трябва", коментира тя.  Според нея не трябва да има изолирани политически сили, защото всеки има с какво да помогне на страната си.

"Не бива да използваме малки пролуки, за да правим от тях пропасти. Трябва да ги запълваме с добра дума, с говорене за това, че няма време, че имаме ангажименти и задачи. Държавата се нуждае от добро управление, от перспективно управление",  заяви Попова. 

Най-четени