Попова покани студенти на стаж в президентството 26.08 | 16:54

Тя им обеща стажът да не бъде формален, а да им донесе полезен опит

От Олга Андреева

Вицепрезидентът Маргарита Попова покани студенти по право и публична администрация да се включат в стажантска програма, която президентската институция открива през септември.

Попова ще участва в студентската инициатива "Летен университет 2012" като днес изнесе лекция пред студенти от висши училища в цялата страна на тема "Президентската институция и взаимодействието й с другите власти".

В тази връзка вицепрезидентът покани студентите да вземат участие в стажа, който, по думите й, ще им даде възможност за придобиване на ранен професионален опит.

"Той в никакъв случай няма да бъде формален, а ще открие пред вас хоризонти, за да знаете какво и къде да търсите”, подчерта Попова.  

Стажантска програма към Комисията по помилването в президентската администрация е насочена към студенти по право и публична администрация, уточняват от президенството.

скаме да покажем, че помилването не е просто една молба, изпратена от някой гражданин, който в момента е лишен от свобода, а е една много по-широка и с много по-силен социален заряд държавна политика”, подчерта Попова.

Условията, процедурите за кандидатстване и обхватът на стажантската програма на Комисията по помилването при президента предстои да бъдат оповестени.

В Албена Попова коментира още стратегията за отношението на държавата към българите в чужбина. Според нея тя трябва да им даде възможност да участват в изработването на всички държавни политики. 

"В противен случай Стратегията на държавата за българите в чужбина ще остане един институционален механизъм, който само урежда взаимодействието на институциите в държавата и който десетилетия наред е поставял българите в чужбина в неудовлетвореност”, каза вицепрезидентът.

Водещи

Най-четени