Пореден видеоклип с насилие между деца плъзна в Интернет 15.06 | 14:50

Ученик беше нападнат и удрян от друго дете в класна стая

От iNews.bg

Пореден видеоклип с насилие между деца. Ученик беше нападнат и удрян от друго дете в класна стая. Инцидентът се е случил в междучасие миналата седмица, а в него участват седмокласници от бургаското Средно училище "Константин Преславски”. Децата не само не потърсили съдействие от дежурния учител на етажа, но сами документирали боя и го пуснали в социалната мрежа.

За момчето, което упражнява насилие срещу другото дете, това не била първа проява. Информирани са семействата на всички замесени в боя, а с тях работи психолог.

"С колегите сме дежурни по коридорите в междучасията. Инцидентът се е случил в класната стая. След като разбрах за него, веднага информирах училищния психолог. В тези случаи се уведомяват и родителите на учениците, както и ръководството на училището, за да можем да предприемем адекватни мерки”, каза Светлин Стоянов, класен ръководител на момчетата, които са заснети във видеото.

По думите му децата не са възприели ситуацията насериозно. "Всичко е започнало на игра, но в последствие нещата стават не чак толкова безобидни. Няма сериозно пострадал ученик”, допълни Стоянов.

"Не бива да забравяме и възрастта, в която са децата. Това са 14-годишни момчета. Учат се на социални умения, как да се справят, как да могат да погледнат последствията от своите действия”, каза Пламена Димитрова, която е психолог в училището.

"Пострадалото дете е ученик от много години в нашето училище, няма образователни дефицити. Има много хубави оценки, предстои му кандидатстване след 8 клас”, заяви директорът на училището Мартин Илиев.

"Извършителят е имал спорадични проблеми в миналото, но през настоящата година няма регистриран подобен случай”, каза още той. И допълни: "Важно е да се обяснява на децата, че когато има някаква провокация, те не трябва да отвръщат на нея, а да потърсят възрастен човек, който отговаря за тях”.

Водещи

Най-четени