Пореден кмет е даден на прокуратурата. Този път на община Родопи 02.07 | 14:14

Ръководството на Общинския съвет е подал сигнал срещу градоначалника

От iNews.bg

Ръководството на Общинския съвет в община Родопи подаде сигнал срещу кмета Пламен Спасов в Районната прокуратура в Пловдив. Спасов е обвинен в длъжностни престъпления и превишаване на правата.

"Той превърна Родопи в първа частна община", заяви зам.-председателят на ОбС - Родопи Павел Гимишев на пресконференция.

Конкретният повод за сигнала е, че техническият секретар на ОбС Валя Баракова е била уволнена по разпореждане на кмета с мотив, че се е държала неуважително към съветници от ГЕРБ и БЗНС. С устна заповед на Спасов компютърът ѝ е бил иззет.

"Не знаем какво е изтрито или качено на този компютър, но липсват и два печата, така на практика всяко едно от стотиците хиляди решения на Общинския съвет може да бъде преправено", опасява се председателят на ОбС Георги Цанков. Колегите му са запечатали залата, от която е иззет компютърът, но в петък лепенките са били свалени.

Според Цанков, действията на кмета целят саботиране работата на Общинския съвет, който на практика не може да работи, тъй като единият технически секретар е уволнен, а другият е в годишен отпуск.

Управлението на Спасов е брутално и некомпетентно, изпада в задкулисие и тънки игри, коментира зам.-председателят на ОбС в Родопи Атанас Кулин. Общината е в много тежко финансово състояние, в резултат на едноличното управление на Спасов, а всички важни решения на Общинския съвет са обжалвани от него, допълни и Павел Гимишев.

"Изумен съм как тези хора могат да организират медийна атака и да наговорят куп лъжи по мой адрес. Ясно е, че става дума за политически борби и интриги, но си навлякоха голяма беля. Ще подам сигнал за клевета и уронване на престижа", посочи кметът на Родопи Пламен Спасов. По думите му, казусът е инспириран от дисциплинарното уволнение на Валя Баракова, която той лично назначил преди време, допълва БТА.

"Имам правомощия да я уволня", уточни кметът и допълни, че тъй като жената е с увреждания, за уволнението ѝ е поискал разрешение от ТЕЛК и Инспекцията по труда.

Водещи

Най-четени