Пореден протест в столичния квартал „Дружба“ 21.07 | 10:02

Повод за недоволството на хората са плановете за нови строежи, включително на зелени площи

От iNews.bg

Десетки жители на столичния квартал "Дружба" 1 и 2 излезнаха на пореден протест срещу презастрояването. Пешеходната алея между двата квартала все още не е възстановена, а в същото време има намерения за застрояване на зелената площ около езерото в "Дружба" 1. Хората настояват кметът на район "Искър" - Ивайло Цеков да не издава разрешителни за строеж, както и такива за поставяне на огради върху зелени площи. Кметът не присъства на поредния протест, защото в разгара на проблема, замина на почивка.

"Целта ни е да предотвратим презастрояването и да запазим парка около езерото за свободен достъп от всички граждани от район "Искър", както и за хората от другите райони на столицата", заяви общинският съветник Борис Цветков.

"Искаме да имаме нормална градска среда. Надяваме се кметът Ивайло Цеков да бъде активна страна в този проблем и да съдейства за защита на обществения интерес. Под никаква форма да не се разрешава строителство в зелените площи", заяви д-р Николай Георгиев от Обществения съвет на "Дружба" 2.

Вече се събират подписи за спасяването на зеления пояс около езерото. Подаден е и сигнал до омбудсмана Мая Манолова.

Водещи