Пореден протест против добива на шистов газ у нас 26.11 | 11:37

Десетки граждани ще участват в шествие до Парламента

От Филипа Тодева

Поредният протест срещу шистовия газ се организира днес в София. За iNews Ангел Славчев от организаторите съобщи, че днес исканията и апелите на гражданите са насочени към парламентаристите.

Противниците на шистовия газ са категорични, че няма да спрат с протестите, докато не се забранят категорично проучването и добивът по метода на хидравличното разбиване.

За това те ще настояват за мораториум върху тази технология на добив, а след това и за категорична законова забрана. Днешният протест започва от паметника на Патриарх Евтимий. Той не е национално организиран и е локализиран по централните столични улици и булеварди.

От сутринта там се събират граждани и в момента са около 200. В интернет, на страницата на организаторите във Facebook, над 600 души да дали заявка да се включат в него. Шествието ще започне към 12 часа и ще продължи до 14 часа.

Във връзка с него от Столична община съобщиха, че се паркирането и движението на автомобили около паметника "Цар Освободител", ще бъде забранено.

При необходимост и по преценка на отдел Пътна полиция при СДВР от 11.00 ч. до 14.00 ч ще се ограничава влизането на пътни превозни средства в отсечката по ул. "Цар Шишман” между ул. "Аксаков” и площад Народно събрание.

 

Най-четени