Пореден скандал: Шефът на Софийски районен съд подава оставка 09.12 | 08:56

Методи Лалов иска да даде пример и да покаже, че никой не може да му оказва натиск

От iNews.bg

Малко преди протеста на съдиите и служителите на Софийски районен съд днес, изненадващо председателят на СРС реши да подаде оставка. Това обяви самият Методи Лалов, който е разочарован от факта, че Висшият съдебен съвет едва сега е започнал да чува призивите на него и колегите му.

Официално той възнамерява да се откаже от поста си по-късно днес. Според него така той ще даде пример на останалите и няма да позволи никой да му оказва натиск.

"От няколко месеца се опитвам да отида на заседанието и да обясня какво се случва в СРС. Сега ли разбират, че има проблем в администрацията, при положение, че им изпращам всеки месец отчет", каза Лалов пред bTV.

Лалов за пореден път обясни, че натовареността трябва да се отчита не по броя на съдиите, а по броя дела, които се гледат. В тази връзка отбелязва, че служителите в администрацията не издържат на натоварването и напускат.

"СРС е най-натоварения съд. Апелирах и молех, но тези хора не ни чуват. Текучеството е огромно. Условията са лоши. Не мога да издържам да слушам хора, които не са работили в натоварени звена като Ясен Тодоров. Ние вече сме болни. Те измерват натовареност по щат, но реално работят по-малко хора. Падат се по 1000 дела на година на съдия. Неблагополучието на служителите в СРС има не по мое време, а от години", заяви още Лалов.

Водещи

Най-четени