Пореден случай на ромска агресия 09.07 | 09:17

Младеж бере душа в болница след побой, нападателят е с криминално досие

От iNews.bg

Пореден случай на ромска агресия, този път в град Бяла. 18-годишен местен младеж е в кома след побой от роми. Инцидентът е станал вчера, след излизане от дискотека. Има задържан, съобщиха от полицията, предаде БГНЕС.

18-годишният Александър се е прибирал с приятели от дискотека, когато са били пресрещнати от група от 12 роми. Единият от тях поискал цигара, но тъй като момчето нямало в себе си, отказало да даде. Последвал скандал, който прераснал в побой. Единият от ромите ударил Александър в главата с бутилка от уиски, при което младежът паднал на земята окървавен. Ромите се разбягали, а компанията извикала помощ.

Младежът е откаран с линейка в болницата в Русе, където е настанен в интензивното отделение в кома, с опасност за живота. Полицията е задържала 32-годишния ром, нанесъл удара с бутилка. Той е имал криминални прояви като непълнолетен. Започнало е досъдебно производство за нанасяне на средна телесна повреда.

Близките на пострадалото момче са потресени от случилото се. "Кажете ми какво е това – тръгва да се прибира от дискотека, няма цигара и те го попиляват. Той е видял, че ще го бият и се е обадил на първия си братовчед да дойде на помощ, но докато пристигне, вече е късно. Сега в момента в болницата бере душа. Докога ще стават тия неща в тая държава, трябва ли ние, българите, да се вдигнем на бунт или какво трябва да правим. Ще има ли правителство, ще има ли държава най-сетне, кога ще си стъпи държавата на краката? Сега ще видите какво ще стане – или под гаранция ще го пуснат, или ще му дадат условно. Какво е това?", казва разстроеният чичо на момчето Панайот Панайотов. Близките възнамеряват да организират протест през следващата седмица заради инцидента.

Водещи

Най-четени