Пореден столичен квартал без парно! Цяла „Надежда“ мръзне 08.02 | 19:53

Аварията в "Топлофикация София" се разраства

От iNews.bg

Трета поредна авария на "Топлофикация София" остави още жители на столицата без парно. Този път на студено и без топла вода са жителите на столичния квартал "Надежда" 3, 4, 5 и 6-а част, предаде БНР. От предишната авария без топлоподаване продължават да са "Люлин" 4-та и 5-а част.

В ранния следобед се наложи "Топлофикация" да спре отново парното и топлата вода на всички части на кварталите "Младост", "Витоша", "Дървеница", "Мусагеница", "Студентски град" и на част от "Малинова долина". Причинатабеше авария на магистрален топлопровод на бул. "Цариградско шосе".

Първата авария от почивните дни остави без парно и топла вода почти всички жители на източната част на София за повече от два дни. Тогава пък се появи пробив в магистрален топлопровод заради голям токов удар от претоварване на мощностите на дружеството.

По-рано от ръководството на компанията заявиха пред общинската икономическа комисия, че е възможно енергийният регулатор КЕВР да наложи глоба от 250 000 лв. до 1 млн. лв. на "Топлофикация София" и да я задължи да обезщети гражданите в случай, че аварията не бъде отстранена до 48 часа и при доказана вреда от нейна страна.  

Водещи

Най-четени