Поредният кандидат-депутат, а вече и цели структури се отцепиха от Бареков 29.09 | 18:00

Напускащите не са съгласни с блокадата на българо-турската граница

От Теодора Кокаланова

Седми човек от евролистата на "България без цензура", структурите в Смолян, Девин и Доспат, както и представители на Гражданско сдружение "СИЛА" напускат партията на Николай Бареков.

Това потвърдиха Хари Гарабедян, досегашен градски председател на организацията в Пловдив и бивш кандидат за евродепутат, бившият заместник-председател на ББЦ Ангел Славчев и Борислав Райчев, председател на "СИЛА".

Причините са липса на каузи за борба с монополите и едноличното вземане на решенията в партията. "Не се толерира присъствието ни в партията, не одобряваме и коалиция с Христо Ковачки", обясни още Борислав Райчев, председател на "СИЛА".

Напускащите партията на Николай Бареков не са съгласни и с обявените намерения на лидера за блокада на българо-турската граница от 1 октомври до вота, за да не се допускат автобуси с избиратели от южната ни съседка.

По думите им не това е начинът да се реши проблемът с турските секции. "Това е популизъм", коментира световният шампион в ММА сериите Станислав Недков – Стъки, който също се разграничи от Николай Бареков.

Гарабедян смята, че от Пловдив ще бъде изпратен един автобус за блокада на границата, без решение на Националния съвет на партията и допитване до градското ръководство. 

От ББЦ окачествиха информацията като "най-тъпата и грандиозна манипулация на Борисов и неговите приятели, които използват откровени аутсайдери, които не са нито членове, нито фактори в "България без цензура". Според партията структурите на ББЦ в Смолян, Девин и Доспат не са се разпаднали. 

Раздялата с Гарабедян, част структурата на ББЦ в Пловдив, била предопределена и е била планирана за след края на настоящата предизборна кампания, но Гарабедян решил сам да "прекрати агонията с партийния му живот в ББЦ".  

Водещи

Най-четени