Поредният случай с барикадирал се психично болен вдигна полицията накрак 01.02 | 12:34

Органите на реда успяха да го арестуват

От iNews.bg

Поредният случай с барикадирал се психично болен вдигна столичната полиция накрак.  Мъжът  блокира над  дванайсет часа улица "Алеко Константинов", пише в. "24 часа”.  След огромни усилия органите на реда успяха да го задържат.

Около 19:00 часа вчера  Константин Ляков започнал да  крещи и да изхвърля мебели през прозореца на жилището си.  Малко след това излязъл на улицата и започнал да чупи стъкла  на спрените по улицата коли. След това се барикадирал в апартамента си на първия етаж над входа на кооперацията. 

От там гол до кръста цяла нощ обстрелвал с всевъзможни вещи полицаите от 5-то районно столично управление. На място е извикана пожарна и линейка. Той успял да рани един униформен. 

Органите на реда са довели близък на  барикадиралия се, за да се опита да го изведе навън, но опитът не се увенчал с успех. 

Цяла нощ полицаите остават на пост, улицата е блокирана за коли и пешеходци.

Полиция и други сили на реда са опънали платнище под балкона на Ляков и се опитват да проникнат чрез таран в апартамента му. Все още обаче той не е арестуван. При опит на домоуправителя на кооперацията да повика бащата на Константин - Панайот Ляков, той е отговорил, че в момента е в Пазарджик и не може да дойде, да предадат на полицаите, че не си пие хапчетата. Мъжът е на видима възраст около 40-45 години. 

В момента  полицията се опитва да влезе в  жилището на Ляков. 

Водещи