Порожанов: Не сме купували яхти, кемпери и луксозни коли във Фонд „Земеделие“ 22.04 | 18:19

Най-скъпите автомобили, платени с евросредства, са 4 пикапа "Тойота Хайлукс“ за по около 60 000 лева, уточни той

От iNews.bg

"Яхти, кемпери и луксозни автомобили не са били купувани с пари от Фонд Земеделие”, заяви шефът му Румен Порожанов и уточни, че най-скъпите коли, платени с евросредства, са 4 броя пикапи "Тойота Хайлукс" за по 60 000 лева. Возилата са заложени в проекти, свързани с товарна дейност, поясни още той. Ръководената от него служба отчете дейността си срещу корупцията по повод информацията, че фондът е изплатил огромни суми като субсидии за луксозни превозни средства.

Порожанов подчерта, че няма  притеснения какво ще установи проверката на ДАНС, която започна в началото на месеца.  За последните 6 години, към прокуратурата от фонда са препратени над 500 сигнала за злоупотреби.  Порожанов смята, че срещу него и структурата, която управлява, се води негативна кампания.  И отрече появилата се информация, че страната ни ще загуби 235 милиона евро. Според него "корекцията ще бъде за не повече от 30 милиона евро".

 

 "Ние с европейската комисия нямаме абсолютно никакъв проблем по отношение на комуникация или някакви съмнения по отношение на работата на разплащателната агенция. Това, което се тиражира от – според мен, определено недобросъвестни и недобронамерени хора, основно – бивши служители на различни постове във фонда, е съвсем друга тема”, заяви още Румен Порожанов, цитиран от Нова ТВ.

Водещи