Пороите над София притесниха 150 столичани 01.08 | 07:20

Толкова са сигналите, подадени за наводнения, паднали клони или засегната ел. мрежа

От Кремена Бедерева

Във връзка с интензивните валежи над София през изминалата нощ са работили съвместно екипи на звеното за аварийно-спасителна дейност на Столична община, на столичната "Пожарна безопасност и защита на населението”, на Столичен инспекторат, "Софийска вода” и "ВиК”, съобщиха от пресцентъра на общината.

Включен е и екип на доброволното формирование на Столична община. Извършено е наблюдение на критични участъци. Осигурено е постоянно наблюдение на водните обекти, реки и язовири.

Досега е отреагирано на над 150 сигнали, получени чрез телефон 112. Сигналите са били за завирявания, паднали клони на дървета и засегната електропреносна мрежа.

В район "Нови Искър” е извършено отводняване на ул.”Безименна”. Екипи на пожарната, Столична община и доброволци работят по отводняването на дворове в кв.”Орландовци”.

Градският транспорт в София се движи по маршрута си, с изключение на автобусни линии 8 и 14, които имат обходен маршрут по ул.”Христофор Колумб” и "Неделчо Бончев” поради завиряване в района на моста при гара "Искър”.

Продължава наблюдението на критични участъци и водните обекти, реки и язовири.

Водещи

Най-четени